KUŞAKLAR BULUŞMASI
Haber Tarihi: 2016-05-31

Adana’nın en köklü okulu Adana Koleji’nde geleneksel hale gelen “Mezunlar Kokteyli” yine eski mezunlarını buluşturdu.
56 yıl önce başladığı eğitim yolculuğunda, mezunlarını, öğretmenlerini ve çalışanlarını asla unutmayan, her yıl onlarla birlikte olmayı gelenek haline getiren Adana Koleji’nin “Evimizde Buluşalım” gecesi 28 Mayıs Cumartesi gecesi okulun VIS Salonunda yapıldı.
Emektar eğitimciler, bir kısmı hala Adana Koleji’nde öğretmenlik yapan eski öğrenciler, eski öğrencilerin çocukları, torunları ve aynı okuldan mezun olan tüm konuklar uzun süredir görüşememenin verdiği hasretle kucaklaştılar.
Geceye Adana Koleji’nin Yaylı Sazlar Müzik Grubu öğrencilerinin şarkıları ile başlandı.
3. Kuşak Adana Kolejli, 9 yıldır İngilizce ve Fransızca öğretmenliği yapan, okulun genel müdürlüğünü ve kurucu temsilciliğini üstlenen Hande Melis Gülcan konuşma yaptı. Gelen konukların Adana Koleji’nin başarısının en güzel referansları olduklarını ve bu başarının her yıl artarak devam ettiğini vurguladı. Akademik başarının yanı sıra, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de zenginlik kazandırdıkları eski öğrencilerine, 1960’tan bu yana olduğu gibi, geleceğe, ne istediğini bilen, saygılı, sosyal sorumluluğu yüksek bireyler hazırlamaya devam edeceklerinin sözünü verdi.
Gece, Çukurova Üniversitesi Academic Quartet Ekibi’nin seslendirdiği şarkılar eşliğinde ilerleyen saatlere kadar devam etti. Gecenin sonunda mezunlar ve öğretmenler adeta geçmiş yıllara dönerek anılarıyla birlikte tazelenmişlerdi.