Adana Kolejlilere Cambridge sertifikası
Haber Tarihi: 2016-10-11

Adana Kolejlilere Cambridge sertifikası

Dünyanın tercih ettiği Cambridge Sınavı’nı Adana’da ilk uygulayan okul olan Adana Koleji’nin öğrencileri, bu yılki sınavda da üstün başarı gösterdiler.

Eğitim sektörünün 56 yıllık çınarı Adana Koleji’nden 113 öğrenci, okuma-yazma, konuşma, dinleme pratikleri kazandırma açısından dünyanın tercih ettiği sınav olan Cambridge Üniversitesi English for Speakers of Other Languages (ESOL) sınavlarına girdiler. Cambridge ESOL'un Test Young Learners kategorisinde yaptığı Starters, Movers, Flyers, KET ve PET sınavlarında öğrencilerin tamamı üstün başarı elde ettiler.  Yüzde yüz başarı gösteren öğrencilere, Cambridge sertifikaları okulun Very Important Student (VIS) Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı törende konuşan Adana Koleji Genel Müdürü ve Kurucu Temsilcisi Hande Melis Gülcan,  öğrencileri gösterdikleri başarı nedeniyle kutladı. Cambridge sertifikasının uluslararası geçerliliği bulunduğunu vurgulayan Hande Melis Gülcan, “Cambridge sınavını Adana’da ilk kez 25 yıl önce okulumuz uyguladı. Dünyada 130 ülkede yapılan bu sınavı Adana’da ilk uygulayan okul olmanın gururu, her yıl öğrencilerimizin bu sınavda elde ettikleri başarılarla taçlanıyor. Bu yıl da gelenek bozulmadı. İngilizce okuma, yazma, konuşma ve dinleme yeterliliklerini ölçmeyi amaçlayan bu sınava katılan 113 öğrencimizin tamamı üstün başarı gösterdiler. Yüzde yüz başarı elde eden öğrencilerimiz, yabancı dil eğitiminde kendini kanıtlayan okulumuzun Cambridge ESOL’daki başarı geleneğini de sürdürmüş oldular. Öğrencilerimizin bu başarısı Adana’yla sınırlı değildir. Çünkü, Cambridge Sertifikası uluslararası geçerliği bulunan bir sertifikadır. Öğrencilerimizin başarısı aynı zamanda Türkiye ve dünya başarısıdır. Öğrencilerimizle birlikte, onları yetiştiren değerli öğretmenlerimizi ve bizleri destekleyen sayın velilerimizi kutluyorum” dedi. Öğrencilere sertifikaları Hande Melis Gülcan, Okul Müdürü Hülya Uysal, Müdür Yardımcıları Neşe Dölek ve Fikret Çürük ile İngilizce öğretmenleri tarafından verildi. Çocuklarının başarılarına şahit olan velilerin heyecan yaşadığı, duygulandığı tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.