Adana Koleji Tiyatro Etkinliği
Haber Tarihi: 2016-05-18

ADANA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ TİYATROYU SEVDİRDİLER
Adana Koleji  Ortaokul  Drama Kulübünün  oyuncuları bu yıl ilk oyunları olan ve  Tacettin Şimşek’in yazdığı  TÜRKÇEM EYVAH adlı tiyatro oyununu  sahneye koydu.

Okulun  tiyatro salonunda sergilenen oyunda kulüp öğrencilerinin yönetmenleri  Türkçe öğretmenleri  M. Mustafa Nilüfer  ve  Aytün Yetkin’di.  6. ve 7. Sınıf öğrencilerinin rol aldığı oyunda öğrenciler dildeki yozlaşmaya dikkat çekerek  güzel Türkçemize sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Tüm hazırlıkların profesyonelce yapıldığı, büyük uğraşılarla oluşturulan kostüm ve dekorları ile usta oyuncuları aratmayan öğrenciler seyirciden  büyük alkış aldı.İzleyicileri bir yandan güldürürken bir yandan da düşündüren öğrenciler performanslarıyla gelecek için bizlere umut oldu.