Adana Koleji Mezuniyet Töreni
Haber Tarihi: 2016-06-02

Adana Koleji’nde Kep Töreni
1960 yılında Ahmet Küstü tarafından kurulan Adana’nın en başarılı okullarından Adana Koleji, 56. yıl mezunlarını verdi.
Tören, Lise Müdürü Alaiddin Yetişken’in öğrencilere gelecek ile ilgili uyarıları ve veda içerikli konuşması ile başladı.
Okul Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Hande Melis Gülcan, konuşmasında okulun misyonunu, kendinden emin ve başarılı bireyler yetiştirmenin önemini vurguladı.
Eğitimde yenilikleri yakından takip eden, son teknolojinin kullanıldığı sınıflarda, alanında uzman öğretmenlerle eğitim veren Adana Koleji, 2015-2016 öğretim yılında 93 öğrenciyi mezun etti. Okul bahçesinde yapılan törende, mezun olmanın mutluluğunu ve aynı zamanda ikinci evleri olarak gördükleri okullarından ayrılmanın hüznünü yaşayan 12. sınıf öğrencileri, flamalarını okulun 11. sınıf öğrencilerine teslim etti. Başarılı öğrencilere plaket verildi.  Anadolu ve Fen Lisesi birincileri, isimlerini okul kütüklerine çaktılar.
Diploma töreninde öğrencilerin yaptığı konuşmalar, öğretmenlerine ve ailelerine duygusal anlar yaşattı. Kepleri fırlatmalarıyla hüzün neşeye dönüştü.
Okulun müzik grubunun şarkıları eşliğinde devam eden tören, yemek ve ikramların ardından sona erdi.