Adana Koleji'nde Dünya Francophonie Haftası’nı kutladık
Etkinlik Tarihi: 0000-00-00

Adana Kolejinde Dünya Francophonie Haftası’nı kutladık
Dünyanın dört bir yanında Fransızca dilini ve Fransız kültürünü kutlamak amacıyla her yıl mart ayının 3. haftasında düzenlenen “Frankofoni Haftası”, Fransız Kültür Derneği işbirliği ile bu sene Adana Koleji’nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Fransızca sesler anlamındaki francophonie, Fransızca konuşan uluslar birliği olarak tanımlanmaktadır. “Francophonie” terimi ilk kez 1880 yılında, coğrafyacı Onésisme Reclus tarafından, Fransızca konuşan insan topluluklarını ve bu dili kullanan ülkeleri betimlemek amacıyla kullanılmıştır.
Öğrencilerimiz de, Fransız Dil Bayramı’nı temsil eden Francophonie Haftası’nda birbirlerini Fransızca selamladılar, Eyfel Kulesi şeklinde kurabiyeler dağıttılar. Bütün hafta boyunca Fransızca müzik yayını yapılırken , Fransa ile ilgili bilgilerin yer aldığı afişler, posterler hazırlandı ve okul panolarına asıldı. Sınıflarda da Fransa ile ilgili çeşitli aktiviteler yapıldı.

fotoğraflar için...

Etkinliğe Katılacak Üyeler: